Ruutuajalla voi rajoittaa Ipadin käyttöä kotona

Huoltajat voivat kotona halutessaan rajoittaa ja valvoa lapsen pädin käyttöä. Näin helposti saat asetettua ruutuajan iPadiin tai iPhoneen:

pic.twitter.com/IDFkMIm2aH

Ruutuajan voi siis ottaa käyttöön ja rajaamaan ruutuaikaa pääsykoodilla tarvittaessa, tämä ei ole kuitenkaan pakollista. Sitä voi siis myös ihan vain seurata aina tarvittaessa, jolloin laite ei lukitse tai rajoita käyttäjää mitenkään. 

Rajoittamiselle on kuitenkin kysyntää, joten silloin kannattaa asettaa ruutuaikaan ajastettuna ne toiminnot, joita pädillä halutaan milloinkin voitavan tehdä. 

Esimerkiksi on mahdollista asettaa vaikkapa youtubelle yksi tunti käyttöaikaa joka päivä kello 14 alkaen ja päättyen seuraavaan aamuun. Tällöin käyttäjä voi käyttää youtubea koulussa klo 14 saakka, mutta tämän jälkeen yhteensä vain tunnin. Laite laskee itse ohjelman käytön ja ei anna avata appia enää tämän jälkeen. Samalla tavalla voi rajata ohjelmittain tai ohjelmaryhmittäin (vaikka kaikki pelit tai kaikki verkkosivut, tietyt verkkosivut...).

Koulu ei ehdota mitään tiettyjä rajoituksia vaan tästä voidaan perheissä päättää. Tarjoamme ainoastaan työkalun, jolla rajoittaminen ja seuranta onnistuu. 

KOULUN TOIVOMUS ON KUITENKIN, ETTÄ MAHDOLLISET RAJOITUKSET AJASTETAAN ALKAMAAN KOULUPÄIVÄN JÄLKEEN. NÄIN LAITTEILLA ON MAHDOLLISTA TYÖSKENNELLÄ JA OPISKELLA KOULUSSA JA TEHDÄ MAHDOLLISET KOTITEHTÄVÄT. HYVÄ AIKA RAJOITETUN KÄYTÖN ALKAMISELLE ON ESIMERKIKSI KLO 14 TAI 15.